vrijdag, 22 februari 2019 00:00

Hoezo? Ik word ouder?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hoezo? Ik word ouder?

 

Het filmpje op de voorpagina verklaart een hoop. De video met de twee oude mensen die zich verkleden om...kijk zelf maar...symboliseert op een prachtige manier waarop de samenleving kijkt naar ouderen. Met een blik, hoe leuk het is zoals de ouderen doen. Ouderen die "zichzelf" zijn en de publieke opinie weerstaan. Opgewekte, zelfstandige, kwieke mensen die vrolijk de wereld met een grap voor de gek willen houden. Maar dan blijkt het verhaal toch heel anders af te lopen.

Ouder worden is een vak apart. Afscheid nemen van een heleboel fysieke en geestelijke zaken. Normen en waarden ervoor terug krijgen. Maar wie zit daar op te wachten? Normen en waarden?  

Ouderen zijn oud. Gewoon hartstikke oud. Zoals ik vroeger ook dacht hoe ouderen het na hun vijftigste, zestigste wel gehad hadden. Misschien nog een rol als opa of oma met bijbehorende taken. Maar vooral niet meer dan dat!

Het filmpje laat deze symboliek goed zien. Veel ouderen zouden het wel willen, maar de ultieme oplossing is vaak toch iets te veel van het goede. Eenzaamheid is hun lot.

Met deze website praat ik een beetje van me af. Geen flitsende verhalen van of over turbo-ouderen. Ook geen vergelijkende onderzoeken naar protheses. Maar een beetje afreageren. Leuk of een beetje knorrig. Bedenk maar, de scribent wordt ook een dagje ouder.

Gelezen: 536 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 april 2019 07:37
Fred

Dronten

Website: www.joomlaxtc.com

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie