woensdag, 27 februari 2019 00:00

Wandelstokken aan de kant en los!

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Karin Hageman, psycholoog-coach bij De Positieve Coach, begrijpt wel waarom ons hart een klein sprongetje maakt als we enthousiast dansende bejaarden zien. "Mensen worden blij als ze geconfronteerd worden met een ander wezen dat heel vrolijk is.

Dat komt door de zogenaamde spiegelneuronen, waardoor we kunnen voelen wat we bij een ander zien. Maar een bijkomende factor bij dansende bejaarden is dat het buiten onze verwachting valt. We associëren ouderdom vooral met gebreken en de naderende dood. Terwijl deze ouderen laten zien dat ouderdom meer is dan dat en dat je ook op latere leeftijd nog levenslustig kan zijn. Dat spreekt aan omdat het hoop geeft voor je eigen toekomst. Wie wil er nou niet zo onbezorgd in het leven staan en genieten van het moment?"

Wandelstokken aan de kant en los!
Iedereen heeft wel een liedje waarbij je simpelweg niet stil kunt blijven zitten. Voor deze Peruviaanse meneer is dat Rock Around the Clock van Bill Haley. De oude man begint nog rustig, maar krijgt al snel de smaak te pakken. Hij gooit zijn wandelstokken aan de kant en begint vol overgave te dansen. Dat hij in zijn eentje tussen de stelletjes staat, interesseert hem geen zier. Met zijn enthousiasme steelt hij de show, wat vrouwen langs de kant aanmoedigt om met hem mee te komen dansen.
 
 
Niet geschreven maar overgenomen van RTL nieuws
 
 
En deze mag je ook niet missen: https://youtu.be/r-y9RSUt1X4 
 
Gelezen: 463 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 april 2019 08:38

Nieuwste van Hilke

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie